6 3 4

Rudi Vranckx over het kalifaat, een wereld van angst en woede

locatie:

  • Cultuurcentrum De Adelberg

datum en tijdstip:

  • woensdag 10 januari 2018 van 00:00 tot 00:00

adres:

  • Adelbergpark 1, 3920 Lommel

link:

Twee jaar na zijn bestseller Oorlog om de Geesten pakt Rudi Vranckx opnieuw uit met een boek dat het Vlaamse publiek zal fascineren. De vrt-reporter ziet hoe IS in Syrië en Irak ten onder gaat. Maar het is niet omdat het kalifaat is platgebombardeerd, dat we straks wakker worden in een veiligere wereld...

Twee jaar na zijn bestseller Oorlog om de Geesten pakt Rudi Vranckx opnieuw uit met een boek dat het Vlaamse publiek zal fascineren. De vrt-reporter ziet hoe IS in Syrië en Irak ten onder gaat. Maar het is niet omdat het kalifaat is platgebombardeerd, dat we straks wakker worden in een veiligere wereld. Want hoe moet het nu verder met al die extreem-religieuze strijders? Betekent een nederlaag ginder meer terreur hier? Hoe rem je lone wolves af? Is dit het einde van de ‘soft power’?

Er wachten ons harde tijden en een wereld van grote boosheid (zij op ons, wij op hen), van angst voor de uitheemse vijand en van verlies van onze identiteit (zie ook Trump, Brexit, Wilders…). Lost het iets op om op onszelf terug te plooien? Of is dit het einde van the world as we know it? Een boeiende lezing gegarandeerd!

Vóór de lezing kan je kennismaken met Lommels striptekenaar Caryl Strzelecki, die samen met Rudi Vranckx twee graphic novels uitbracht: De Gierenclub en Verloren.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Tips van insiders en bezoekers